ZA VIKEND BUKVALNO LETNJE TEMPERATURE: RHMZ objavio vremensku prognozu koju sigurno niko nije očekivao
Lepo vreme, Foto: Zorana Jevtić

RHMZ

ZA VIKEND BUKVALNO LETNJE TEMPERATURE: RHMZ objavio vremensku prognozu koju sigurno niko nije očekivao

Do kraja dana će duvati umeren, povremeno jak južni i jugozapadni vetar

Objavljeno:

Ovako toplo vreme niko ne bi očekivao u martu, ali izgleda da nam leto stiže preko reda - u Beogradu će u subotu biti do čak 29 stepeni.

Do kraja dana će duvati umeren, povremeno jak južni i jugozapadni vetar, a lokalna pojava kratkotrajne kiše uz više oblačnosti očekuje se samo u Vojvodini kasnije posle podne i uveče, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), a od petka najavio prave letnje temperature – do čak 30 stepeni.

„Južna i jugozapadna strujanja sa severa Afrike preko Sredozemlјa usloviće priliv još toplijeg vazduha, pa će u petak (29.03.) maksimalne temperature biti od 24 do 28 °C, a za vikend i u ponedelјak (30.03 – 01.04.) od 26 do 30 °C. U planinskim predelima i u košavskom području duvaće umeren, povremeno pojačan južni vetar“, navodi RHMZ.

Najava RHMZ
Najava RHMZfoto: RHMZ

Ipak, od ponedeljka se vraćamo u prolećni režim.

Prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima uz manje zahlađenje očekuje se u ponedelјak uveče i noću (01/02.04.) pa će od utorka maksimalna temperatura u većini mesta biti od 20 do 23 stepeni. Kratkotrajne padavine (u vidu kiše ili plјuska sa grmlјavinom) očekuju se ponovo u utorak (02.04.) i četvtrtak (04.04.).

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/ Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.